Gemeentehuis Renkum

GEMEENTE RENKUM

Het is 75 jaar geleden dat operatie Market Garden met daarin de Slag om Arnhem plaatsvond in 1944. De Slag om Arnhem was een veldslag tijdens de Tweede Wereld Oorlog, die in en rondom de stad Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden; een geallieerd offensief tegen Duitsland in september 1944. Wat voor velen onbekend is, is dat de gliders of zweefvliegtuigen, manschappen, materiaal en munitie vervoerden. Zo’n 600 Horsa gliders zijn in 1944 geland op diverse plekken in de regio van Wolfheze. Deze bijzondere Gliders zijn iconisch voor de Slag om Arnhem. Gemeente Renkum was het middelpunt van deze slag.

Op 13 en 14 september herdenken wij samen met gemeente Renkum de impact van de Slag om Arnhem, middels een verhalende videomapping show, waarbij het publiek mee terug in de tijd wordt genomen, en de gebeurtenissen van 75 jaar geleden visueel tot leven worden gebracht op de voorgevel van het gemeentehuis.

 

VISUELE STIJL

Voor het ontwikkelen van de stijl van de projectieshow Airborne at Night, zijn we ons gaan verdiepen in de geschiedenis en de gebeurtenissen rondom Operation Market Garden. Welke uitrustingen en voertuigen werden er gebruikt? En in welke omstandigheden begaven de helden zich? Deze grootse heldendaad was een inspiratie om een vertaalslag te maken naar een visueel verhaal.

Naar aanleiding van de indrukwekkende geschiedenis over de Slag om Arnhem, zijn onze designers een visuele stijl gaan ontwikkelen.
De projectieshow is ontworpen met de look-and-feel van een oude film zwart-wit film. Op die manier wordt de kijker door middel van de visuele taal meegenomen naar het verleden. Het spel tussen registratie in grijswaarden van onze geschiedenis en de kleurrijke herinnering die de getuigen van deze gebeurtenis hebben, leveren een spannend contrast op binnen het ontwerp.

Airborne at Night was op vrijdag 13 en zaterdag 14 september van 20.30-23.30 uur te zien op het gemeentehuis van Renkum.

 

 

Videoprojectie Airborne at night

Visual style airplanes for Airborne at Night projection show