WORD ONDERDEEL VAN DE PROJECTIES

In het kader van de verbouwingen rondom het Binnenhof  in Den Haag, zijn wij gevraagd om een tijdelijk kunstwerk te maken dat gedurende de winter wordt vertoond op de voorgevel van het Mauritshuis. Met deze interactieve installatie willen we voorbijgangers stimuleren om onderdeel te worden van deze bijzondere interactieve projection mapping installatie. Aan het hofvijver wordt het lichtkunstwerk tentoongesteld, waarbij voorbijgangers onderdeel kunnen worden van schilderijen die onze grote meesters hebben gemaakt. Al bewegend, kun je het beeld veranderen en manipuleren. 

Als onderdeel van ‘Have A Royal Winter’ stelt het Mauritshuis hun grote werken en de facade van het museum beschikbaar als speelveld. Dans, beweeg, spring, ren en ontdek de verwondering achter deze bijzondere Haagse kunstwerken. 

 

Zelfportret interactive video mapping

 

Projection mapping behind the scenes Mauritshuis

KUNST EN TECHNOLOGIE

We werken op het vlak van creatieve technologie, waarbij we kunst combineren met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo ook voor dit project. Door middel van een interactief vlak aan de overzijde van de hofvijver, worden bewegingen uitgelezen door middel van motion tracking. Deze bewegingen worden vervolgens vertaald naar visuele ontwerpen waarmee je invloed kunt uitoefenen op het bestaande beeld. Hiervoor maken we gebruik van Unity, en eigen gecodeerde shaders. De visueel gemaakte bewegingen worden vervolgens van een afstand van 100 meter geprojecteerd op het Mauritshuis, waar de uitkomsten van alle interactie op te zien is. Ook het geluid wordt beïnvloed door je beweging, waaruit atmosferische klanken ontstaan.

 

Projection mapping Mauritshuis interactive design

 

MAURTISHUIS, DEN HAAG

Het Mauritshuis is een museum in Den Haag, dat vernoemd is naar de stichter van het gebouw: Johan Maurits, graaf van Nassau-Siegen (1604–1679). Dit museum toont voornamelijk kunstwerken uit de Gouden Eeuw, zoals Meisje met de parel en Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn.

In samenwerking met LUSTR en Gemeente Den Haag worden de verhalen van 800 jaar Binnenhof verteld middels projection mapping als onderdeel van The Hague Highlights

 

 

 

Interactive projection mapping setup Mauritshuis

 

De interactieve projection mapping op het Mauritshuis is een onderdeel van The Hague Hightlight,
samen met onze projection mapping show ‘Old Masters, New Heroes’ op de Ridderzaal, die dit jaar wederom te zien zal zijn!