UTRECHTS ICOON

Omdat de Domtoren de komende 5 jaar in de steigers staat en niet zichtbaar is, hebben wij een kunstwerk ontworpen, waarin de geschiedenis en toekomst gevisualiseerd worden middels projection mapping op een 12,5m hoge sculptuur.

Door middel van 4 projectoren, wordt het verhaal op iedere zijde van de miniatuur toren verteld: van de opbouw tot restauratie en de toekomst van de Domtoren. Dit werk correspondeert ook met onze interactieve piano installatie Keys of Light die t/m 21 december te zien zal zijn op het Domplein.

 

KEYS OF LIGHT DOMPLEIN

Met deze interactieve installatie zet je de echte Domtoren letterlijk in het licht. Door piano te spelen transformeert iedere toets in grafische ontwerpen die geprojecteerd worden op de Domtoren. Het evenement ‘Keys of Light’ is een initiatief van de Stichting Utrechts EigenDom, die financiële bijdragen wil werven voor de restauratie van de Domtoren. Doel van de stichting is geld op te halen voor de kunstzinnige verlichting van de Domtoren. Dit kunstwerk is elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag te bewonderen op Domplein. 

 

STADSKAMER, HOOG CATHARIJNE

De nieuwe Stadskamer is het kloppend hart van Hoog Catharijne in Utrecht. De binnenruimte is maar liefst 15 meter hoog, en door de architectuur wordt binnen en buiten geïntegreerd in een ruimte. Het ontwerp is van D/DOCK en STIR Architecture.

Het nieuwe Hoog Catharijne maakt een verbinding met de stad en vormt een begin voor de overdekte binnenruimte van het winkelcentrum. De geschiedenis van Utrecht is sterk verbonden met de grachten: door drie grote glazen watereilanden in het plein kunnen bezoekers straks de bootjes onder De Stadskamer door zien varen.

De stadskamer is als ontmoetingsplek ook een ruimte waar kunst en cultuur wordt tentoongesteld. Zo ook ons werk om de Domtoren tijdelijk terug te brengen en de verbinding te maken met de echt Domtoren en het lopende project Keys of Light.

 

DE DOMTOREN

De Domtoren, Utrechts icoon en trots van de stad. Deze markante gotische kerk werd in 1254 gebouwd in het midden van de Nederlandse stad Utrecht.

De 112,32 meter hoge Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland !  De ruim 600 jaar oude toren is al jaren een trekpleister voor publiek, maar is nu toe aan onderhoud. Voor deze grondige restauratie staat de toren 5 jaar in de steigers.  Genoeg reden om aandacht te vragen voor onze trots!

 

Projection mapping on Domtoren Utrecht