PROJECTIES OP DE DOM

Onze interactieve piano installatie Keys of Light is nu ook te bespelen en bewonderen in onze eigen stad: op het Domplein in Utrecht. Vanaf 15 oktober t/m 20 december zal Keys of Light de Dom laten stralen. Door piano te spelen activeer je verschillende designs die geprojecteerd worden op de nu achter steigers verborgen Domtoren.

De slimme software herkent input van de pianist en zet deze om in verschillende visuele designs, geïnspireerd op de de architectuur van de Domtoren. Op deze manier ontstaat er een samenspel tussen muziek, licht en architectuur.

Uiteraard biedt onze piano installatie wederom een platform aan talent: bekende en minder bekende pianisten zullen optreden en ook lokale muziekscholen zullen betrokken worden bij dit kunstwerk. De programmering is in handen van ZIMIHC. Zij zorgen dat er iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag weer iets moois gebeurt op de piano.

Meer info over het programma vind je op de website van Onze EigenDom

 

Le Guess Who Keys of Light

Le Guess Who x Keys of Light 2019

Vicky Chow le guess who keys of light 2019

 

Pieces of tomorrow festival keys of light

 
 

STICHTING ONZE EIGENDOM

Keys of Light is een initiatief van de Stichting Utrechts EigenDom, die financiële bijdragen wil werven voor de restauratie van de Domtoren. Eerste doel van de stichting is geld op te halen voor de kunstzinnige verlichting van de Domtoren.

Je kunt als publiek een donatie doen en je bijdrage leveren voor de restauratie en nieuwe verlichting van de Dom. Dit kun je via de website doen van Stichting Utrechts EigenDom.

Domtoren in de steigers utrecht

 
Stichting Onze EigenDom diner in Domkerk

Foto – Aagjestudio

FEESTELIJKE OPENING DINDAG 15 OKTOBER

Op dinsdag 15 oktober vond de feestelijke opening van Keys of Light plaats, met een exclusief diner in de Domkerk voor de gasten van Stichting Utrechts EigenDom.

De interactieve piano installatie werd officieel geopend met een speech van onze directeur Mo Assem en sterpianist Christiaan Kuyvenhoven. Onder meer bekend van Nationale Opera en het Koninklijk Concertgebouw Orkest, was Christiaan de eerste pianist die het instrument mocht bespelen. Daarna volgde een optreden van Hidde Smedinga.

 

 

Keys of Light Domplein opening 15 oktober 2019

Foto – RTV Utrecht / Iris Hofman