PERMANENTE SHOW IN DE WINTERMAANDEN

Iedere winter transformeert de voorgevel van het Nijntje Museum in een buiten bioscoop, waarop onze video mapping te zien is. In een loop van een kleine 15 minuten, komt Nijntje tot leven en neemt je mee in zijn verhaal.

Deze projectie show is speciaal ontworpen voor het museum, waarin de architectuur van het gebouw onderdeel wordt van de animatie. Voorbijgangers kunnen verrast worden door een voorstelling in het donker, en de bekende karakter van Dick Bruna volgen in hun avonturen.

Projection mapping on the Miffy Museum

 

Miffy drawings by Dick Bruna

DICK BRUNA

Dick Bruna was een grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken uit Utrecht. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over Nijntje.

Zijn werk kreeg grote erkenning zowel lokaal, als internationaal. In Utrecht is er een straat vernoemd naar de kunstenaar: De Dick Brunasingel, in het gebied rond Leidsche Rijn. Ook kennen we allemaal het Nijntje-pleintje, waar een groot Nijntje standbeeld staat die door de zoon van Dick Bruna, Marc Bruna, is gemaakt. Op de Mariaplaats in Utrecht staat tevens een standbeeld van Nijntje.
Het karakter is echter niet alleen bekend in Utrecht: ieder jaar komen toeristen speciaal naar ons landje om Nijntje, ook wek bekend als Miffy, op te zoeken.

Bruna staat bekend om de simpliciteit in zijn tekeningen. De harde lijnen en felle kleuren spreken jong en oud aan. Toch zijn de lijnen niet helemaal perfect, zelf spreekt hij over een ‘bibber’ in de tekeningen:

“Het gaat om een bepaalde bibber (…) Een goede lijn heeft een goede bibber. Maar die goede bibber vind ik wel het allermoeilijkste. In die bibber zit de tekenaar verborgen.”
– Dick Bruna